„MORAVSKÝ VRABEC S ČERVENÝM ZELÍM „
Pieczona wieprzowina (160 g) z czerwoną kapustą i knedlikiem/ Roast pork, red cabbage and bread dumpling37 zł
„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”
Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.42 zł
„VEPŘOVY ŘÍZEK“
Sznycel schabowy z sałatką jarzynową 200 g / Pork schnitzel with vegetable salad41 zł
„MEDOVÁ ŽEBÍRKA”
Żeberka w miodzie z pieczywem, ogórkiem i dodatkami 350 g/ Pork ribs with honey49 zł
„MORAVSKÝ VRABEC S ČERVENÝM ZELÍM „
Pieczona wieprzowina (160 g) z czerwoną kapustą i knedlikiem/ Roast pork, red cabbage and bread dumpling37 zł
„HOVĚZÍ GULÁŠ“
Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings49 zł
„ČESKA BAŠTA”
Kurczak z warzywami podany w gorącym kociołku z ziemniakami. Chicken with vegetables served on hot plates with potatoes.36 zł
„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”
Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.42 zł
„SMAŽENÝ SÝR“
Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce33 zł
„PLNĚNĚ BRAMBOROVĚ KNEDLÍKY SE ZELÍM”
Knedliki ziemniaczane faszerowane boczkiem podane z kapustą/ Potato dumplings with bacon and cabbage35 zł
„Kuřecí špízy”
Szaszłyk z kurczaka 180g z opiekanymi ziemniakami, mix sałat i sosem jogurtowym / Chicken with baked potatoes, salad mix and yogurt sauce36 zł
„SAŁATKA Z KURCZAKIEM I PANIEROWANYM SEREM”
Sałatka z grillowanym kurczakiem 120g, smażony ser, pomidor, ogórek, papryka, sos miodowo-musztardowy/Salad, mix grilled chicken, fried cheese, tomatoes, cucumber, bell peppers,honey-mustard sauce.33 zł
GULÁŠ Z HLÍVY S BRAMBORÁČKY
Gulasz z boczniaków 250g z papryką i plackami ziemniaczanymi / Goulash with oyster mushrooms and potatoes hash browns36 zł
„ČESNEČKA“
Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 300 ml / Tradiotional czech soup with potetoes17 zł
„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“
Marynowany ser camembert na ostro w zalewie podany z piwnym preclem 120 g / Spicy marinated Camembert cheese with pretzel.33 zł
„PLZEŇSKÁ BULHARKA”
Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic29 zł
„DESKA PIWOSZA (DLA 2 OSÓB)”
Deska mięs: pieczony boczek, karkówka, pasztet, kiełbasa marynowana, kaszanką i preclem/ Composition of meats snack: roasted bacon and pork neck, blackpudding, marinated sausage with spicy onions, meat paste with additions and ...69 zł
„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”
Pieczony boczek i karkówka, podana na zimno z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.29 zł
„TATARÁK S TOPINKOU”
Tatar ze świeżej wołowiny podany z czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tartar with czech toast47 zł
HLADINKA
W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.16 zł
ČOCHTAN
Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.16 zł
TERAZ ČESKÁ
Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla.17 zł
ŠNYT
(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.13 zł