
„VINNÁ KLOBASÁ”
Grillowana biała kiełbasa (160 g ) podana z chrzanem, musztardą, ogórkiem i pieczywem / Grilled white sausage with bread, pickled cucumber and sauces25 zł
„MORAVSKÝ VRABEC”
Pieczona wieprzowina (160 g) z blanszowanym szpinakiem, czerwoną kapustą i knedlikiem. / Pork roast, blanched spinach, red cabbage and potatoes dumpling32 zł

„PLNĚNĚ BRAMBOROVĚ KNEDLÍKY SE ZELÍM”
Knedliki ziemniaczane faszerowane boczkiem podane z kapustą/ Potato dumplings with bacon and cabbage27 zł
„HOVĚZÍ GULÁŠ“
Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 150 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings32 zł
„SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ“
Pieczeń wołowa szpikowana słoniną w sosie warzywno-śmietanowym z knedlikiem i żurawiną 150 g /Roasted beef stuffed with lard, vegetable cream sauce, dumpling and cranberries39 zł
„SMAŽENÝ SÝR“
Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce27 zł
„VEPŘOVY ŘÍZEK“
Sznycel schabowy z sałatką z ogórków kiszonych i frytkami 200 g / Pork schnitzel with sald of pickled cucumber and french freis.39 zł
„PEČENÁ KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM BRAMBOROVÝMI NOKY”
Kaczka pieczona, podawana z czerwoną kapustą i kluskami ziemniaczanymi/Roast duck with sauerkraut and potato dumpling39 zł
„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”
Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.32 zł
„SAŁATKA Z KURCZAKIEM I PANIEROWNYM SEREM”
Sałatka z grillowanym kurczakiem (120 g), smażony ser, pomidorki,ogórek, papryka, sos miodowo-musztardowy/Salad, mix grilled chicken, fried cheese, tomatoes, cucumber, bell peppers,honey-mustard sauce.27 zł
„MORAVSKÝ VRABEC”
Pieczona wieprzowina (160 g) z blanszowanym szpinakiem, czerwoną kapustą i knedlikiem. / Pork roast, blanched spinach, red cabbage and potatoes dumpling32 zł

„ČESNEČKA“
Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 250 ml / tradiotional czech soup with potetoes13 zł

„TATARÁK S TOPINKOU”
Tatar ze świeżej polędwicy wołowej i czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tenderloin tartar with czech toast42 zł
„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”
Pieczony boczek i karkówka, podana na zimny z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.19 zł
„CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY“
Carpaccio z buraka z pieczonym kozim serem, pestkami dyni, rucolą i sosem z suszonych pomidorów 80 g / Beet Carpaccio, baked goat’s cheese, rucola, pumpkin seeds and dreid tomatoes sauce.19 zł
„PLZEŇSKÁ BULHARKA”
Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic17 zł
„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“
Marynowany ser camembert na ostro w zalewie 120 g / Spicy marinated Camembert cheese19 zł


HLADINKA
W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.11 zł
ČOCHTAN
Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.11 zł
TERAZ ČESKÁ
Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla.12 zł
ŠNYT
(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.8 zł