•  
  •  
    •  
    •  
  •  
    •  
    •  
  •  
    •  
    •  
  •  
  •   

Warszawa

tel: 602 333 444

email: ceska@ceska.pl
adres: ul. Chmielna 35, Warszawa

Wrocław

tel: 602 222 777

email: wroclaw@ceska.pl
adres: ul. Świdnicka 8a, Wrocław

godziny otwarcia: 7 dni w tygodniu
Pn-Czw od 12:00-23:00
Pt-Sb od 12:00-24:00
Nd od 12:00-22:00

dziś polecamy

„VINNÁ KLOBASÁ”

Grillowana biała kiełbasa (160 g ) podana z chrzanem, musztardą, ogórkiem i pieczywem / Grilled
white sausage with bread, pickled cucumber and sauces

Menu Warszawa Menu Wrocław

„VINNÁ KLOBASÁ”

Grillowana biała kiełbasa (160 g ) podana z chrzanem, musztardą, ogórkiem i pieczywem / Grilled white sausage with bread, pickled cucumber and sauces
25 zł

„MORAVSKÝ VRABEC”

Pieczona wieprzowina (160 g) z blanszowanym szpinakiem, czerwoną kapustą i knedlikiem. / Pork roast, blanched spinach, red cabbage and potatoes dumpling
32 zł

„PLNĚNĚ BRAMBOROVĚ KNEDLÍKY SE ZELÍM”

Knedliki ziemniaczane faszerowane boczkiem podane z kapustą/ Potato dumplings with bacon and cabbage
27 zł

„HOVĚZÍ GULÁŠ“

Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 150 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings
32 zł

„SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ“

Pieczeń wołowa szpikowana słoniną w sosie warzywno-śmietanowym z knedlikiem i żurawiną 150 g /Roasted beef stuffed with lard, vegetable cream sauce, dumpling and cranberries
39 zł

„SMAŽENÝ SÝR“

Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce
27 zł

„VEPŘOVY ŘÍZEK“

Sznycel schabowy z sałatką z ogórków kiszonych i frytkami 200 g  / Pork schnitzel with sald of pickled cucumber and french freis.
39 zł

„PEČENÁ KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM BRAMBOROVÝMI NOKY”

Kaczka pieczona, podawana z czerwoną kapustą i kluskami ziemniaczanymi/Roast duck with sauerkraut and potato dumpling
39 zł

„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”

Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.
32 zł

„SAŁATKA Z KURCZAKIEM I PANIEROWNYM SEREM”

Sałatka z grillowanym kurczakiem (120 g), smażony ser, pomidorki,ogórek, papryka, sos miodowo-musztardowy/Salad, mix grilled chicken, fried cheese, tomatoes, cucumber, bell peppers,honey-mustard sauce.
27 zł

„MORAVSKÝ VRABEC”

Pieczona wieprzowina (160 g) z blanszowanym szpinakiem, czerwoną kapustą i knedlikiem. / Pork roast, blanched spinach, red cabbage and potatoes dumpling
32 zł

„ČESNEČKA“

Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 250 ml / tradiotional czech soup with potetoes
13 zł

KREM Z BIAŁYCH WARZYW

White vegetables cream soup 300 ml
13 zł

„VÝVAR S NUDLEMI”

Rosół z makaronem/Broth with noodels
13 zł

„TATARÁK S TOPINKOU”

Tatar ze świeżej polędwicy wołowej i czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tenderloin tartar with czech toast
42 zł

„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”

Pieczony boczek i karkówka, podana na zimny z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.
19 zł

„CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY“

Carpaccio z buraka z pieczonym kozim serem, pestkami dyni, rucolą i sosem z suszonych pomidorów 80 g / Beet Carpaccio, baked goat’s cheese, rucola, pumpkin seeds and dreid tomatoes sauce.
19 zł

„PLZEŇSKÁ BULHARKA”

Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic
17 zł

„UTOPENCI”

Kiełbasa marynowana z cebulą na ostro 100 g / Pickled sausage with spicy onion
15 zł

„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“

Marynowany ser camembert na ostro w zalewie 120 g / Spicy marinated Camembert cheese
19 zł

“MARLENKA”

Tradycyjne ciasto miodowe z orzechami/Traditional honeycake with nuts
13 zł

„TVAROHOVÝ KOLÁČ”

Sernik z polewą czekoladową/Cheesecake with chocolate coating
15 zł

TARTA POMARAŃCZOWA

Orange tart
15 zł

HLADINKA

W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.
11 zł

ČOCHTAN

Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.
11 zł

TERAZ ČESKÁ

Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla.
12 zł

ŠNYT

(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.
8 zł

MLÍKO

Jest to piękny okaz prawdziwie kremowej, gęstej piany. Piana składa się z bardzo małych bąbelków, jest pełna piwa i nosi nazwę „mokra”. Piana ma lekko słodki smak, dlatego piwo to jest szczególnie lubiane przez kobiety.
8 zł
godziny otwarcia:
7 dni w tygodniu
Pn-Czw od 12:00-23:00
Pt-Sb od 12:00-24:00
Nd od 12:00-22:00

WARSZAWA

telefon: 602 333 444
email: ceska@ceska.pl
adres: ul. Chmielna 35

WROCŁAW

telefon: 602 222 777
email: wroclaw@ceska.pl
adres: ul. Świdnicka 8a

GALERIA ZDJĘĆ

X Ta strona korzysta z cookies w celu dostosowania wyglądu oraz realizacji usług zgodnie z Polityką Plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.