
„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”
Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.42 zł
„SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ“
Pieczeń wołowa szpikowana słoniną w sosie warzywno-śmietanowym z knedlikiem i żurawiną 150 g /Roasted beef stuffed with lard, vegetable cream sauce, dumpling and cranberries40 zł

„RUMP STEAK”
podany z frytkami stekowymi, mix sałat i sos czosnkowy / Rump steak , steak freis, salat mix, garlic sauce. 230 g49 zł
„VEPŘOVY ŘÍZEK“
Sznycel schabowy z sałatką ziemniaczaną 200 g / Pork schnitzel with czech potatoes salad37 zł
„MEDOVÁ ŽEBÍRKA”
Żeberka w miodzie z pieczywem, ogórkiem i dodatkami 350 g/ Pork ribs with honey42 zł
„HOVĚZÍ GULÁŠ“
Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings39 zł
„SAŁATKA Z KURCZAKIEM I PANIEROWANYM SEREM”
Sałatka z grillowanym kurczakiem (120 g), smażony ser, pomidorki, ogórek, papryka, sos miodowo-musztardowy / Salad mix, grilled chicken, fried cheese, tomatoes, cucumber, bell peppers, honey- mustard sauce32 zł
„ČESKA BAŠTA”
Kurczak z warzywami podany w gorącym kociołku z opiekanymi ziemniakami. Chicken with vegetables served on hot plates with baked potatoes.34 zł
„VEPŘO KNEDLO ZELO“
Karkówka wieprzowa confit z duszoną kapustą i knedlikiem 150 g / Confit pork with cabbage and bread dumplings.33 zł
„SMAŽENÝ SÝR“
Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce33 zł

„BRAMBORAČKA“
Tradycyjna czeska zupa ziemniaczana z grzybami 300 ml / Traditional czech potatosoup with mushrooms.15 zł
„ČESNEČKA“
Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 300 ml / Tradiotional czech soup with potetoes17 zł

„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“
Marynowany ser camembert na ostro w zalewie podany z piwnym preclem 120 g / Spicy marinated Camembert cheese with pretzel.25 zł
„VINNÁ KLOBASÁ”
Grillowana biała kiełbasa (160 g ) podana z chrzanem, musztardą, ogórkiem i pieczywem / Grilled white sausage with bread, pickled cucumber and sauces29 zł
„PLZEŇSKÁ BULHARKA”
Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic25 zł
„DESKA PIWOSZA (DLA 2 OSÓB)”
Deska mięs: pieczony boczek, karkówka, pasztet, kiełbasa marynowana, pasta mięsna z dodatkami i preclem/ Composition of meats snack: roasted bacon and pork neck, pate, marinated sausage with spicy onions, meat paste ...65 zł
„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”
Pieczony boczek i karkówka, podana na zimno z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.25 zł
„CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY”
Carpaccio z buraka z pieczonym kozim serem, pestkami dyni, rucolą i sosem z suszonych pomidorów 80 g / Beet Carpaccio, baked goat’s cheese, rucola, pumpkin seeds and dreid tomatoes sauce.25 zł
„TATARÁK S TOPINKOU”
Tatar ze świeżej wołowiny podany z czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tartar with czech toast45 zł


HLADINKA
W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.13 zł
ČOCHTAN
Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.13 zł
TERAZ ČESKÁ
Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla.14 zł
ŠNYT
(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.9 zł