•  
  •  
    •  
    •  
  •  
    •  
    •  
  •  
    •  
    •  
  •  
  •   

Warszawa

tel: 602 333 444

email: ceska@ceska.pl
adres: ul. Chmielna 35, Warszawa

Wrocław

tel: 602 222 777

email: wroclaw@ceska.pl
adres: ul. Świdnicka 8a, Wrocław

godziny otwarcia: 7 dni w tygodniu
Pn-Czw od 12:00-23:00
Pt-Sb od 12:00-24:00
Nd od 12:00-22:00

dziś polecamy

„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”

Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.

Menu Warszawa Menu Wrocław

„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”

Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.
42 zł

„SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ“

Pieczeń wołowa szpikowana słoniną w sosie warzywno-śmietanowym z knedlikiem i żurawiną 150 g /Roasted beef stuffed with lard, vegetable cream sauce, dumpling and cranberries
40 zł

„RUMP STEAK”

podany z frytkami stekowymi, mix sałat i sos czosnkowy / Rump steak , steak freis, salat mix, garlic sauce.  230 g
49 zł

„VEPŘOVY ŘÍZEK“

Sznycel schabowy z sałatką ziemniaczaną 200 g  / Pork schnitzel with czech potatoes salad
37 zł

„MEDOVÁ ŽEBÍRKA”

Żeberka w miodzie z pieczywem, ogórkiem i dodatkami 350 g/ Pork  ribs with honey
42 zł

„HOVĚZÍ GULÁŠ“

Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings
39 zł

„SAŁATKA Z KURCZAKIEM I PANIEROWANYM SEREM”

Sałatka z grillowanym kurczakiem (120 g), smażony ser, pomidorki, ogórek, papryka, sos miodowo-musztardowy / Salad mix, grilled chicken, fried cheese, tomatoes, cucumber, bell peppers, honey- mustard sauce
32 zł

„ČESKA BAŠTA”

Kurczak z warzywami podany w gorącym kociołku z opiekanymi ziemniakami. Chicken with vegetables served on hot plates with baked potatoes.
34 zł

„VEPŘO KNEDLO ZELO“

Karkówka wieprzowa confit z duszoną kapustą i knedlikiem 150 g / Confit pork with cabbage and bread dumplings.
33 zł

„SMAŽENÝ SÝR“

Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce
33 zł

„VÝVAR S NUDLEMI”

Rosół z makaronem/Broth with noodels
13 zł

„BRAMBORAČKA“

Tradycyjna czeska zupa ziemniaczana z grzybami 300 ml / Traditional czech potatosoup with mushrooms.
15 zł

„ČESNEČKA“

Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 300 ml / Tradiotional czech soup with potetoes
17 zł

„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“

Marynowany ser camembert na ostro w zalewie podany z piwnym preclem 120 g / Spicy marinated Camembert cheese with pretzel.
25 zł

„VINNÁ KLOBASÁ”

Grillowana biała kiełbasa (160 g ) podana z chrzanem, musztardą, ogórkiem i pieczywem / Grilled white sausage with bread, pickled cucumber and sauces
29 zł

„PLZEŇSKÁ BULHARKA”

Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic
25 zł

„DESKA PIWOSZA (DLA 2 OSÓB)”

Deska mięs: pieczony boczek, karkówka, pasztet, kiełbasa marynowana, pasta mięsna z dodatkami i preclem/ Composition of meats snack: roasted bacon and pork neck, pate, marinated sausage with spicy onions, meat paste ...
65 zł

„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”

Pieczony boczek i karkówka, podana na zimno z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.
25 zł

„CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY”

Carpaccio z buraka z pieczonym kozim serem, pestkami dyni, rucolą i sosem z suszonych pomidorów 80 g / Beet Carpaccio, baked goat’s cheese, rucola, pumpkin seeds and dreid tomatoes sauce.
25 zł

„UTOPENCI”

Kiełbasa marynowana z cebulą na ostro 100 g / Pickled sausage with spicy onion
19 zł

„TATARÁK S TOPINKOU”

Tatar ze świeżej wołowiny podany z czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tartar with czech toast
45 zł

„TVAROHOVÝ KOLÁČ”

Sernik z polewą czekoladową/Cheesecake with chocolate coating
15 zł

“MARLENKA”

Tradycyjne ciasto miodowe z orzechami/Traditional honeycake with nuts
17 zł

HLADINKA

W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.
13 zł

ČOCHTAN

Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.
13 zł

TERAZ ČESKÁ

Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla. 
14 zł

ŠNYT

(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.
9 zł

MLÍKO

Jest to piękny okaz prawdziwie kremowej, gęstej piany. Piana składa się z bardzo małych bąbelków, jest pełna piwa i nosi nazwę „mokra”. Piana ma lekko słodki smak, dlatego piwo to jest szczególnie lubiane przez kobiety.
9 zł
godziny otwarcia:
7 dni w tygodniu
Pn-Czw od 12:00-23:00
Pt-Sb od 12:00-24:00
Nd od 12:00-22:00

WARSZAWA

telefon: 602 333 444
email: ceska@ceska.pl
adres: ul. Chmielna 35

WROCŁAW

telefon: 602 222 777
email: wroclaw@ceska.pl
adres: ul. Świdnicka 8a

GALERIA ZDJĘĆ

X Ta strona korzysta z cookies w celu dostosowania wyglądu oraz realizacji usług zgodnie z Polityką Plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.