•  
  •  
    •  
    •  
  •  
    •  
    •  
  •  
    •  
    •  
  •  
  •   

Warszawa

tel: 602 333 444

email: ceska@ceska.pl
adres: ul. Chmielna 35, Warszawa

Wrocław

tel: 602 222 777

email: wroclaw@ceska.pl
adres: ul. Świdnicka 8a, Wrocław

godziny otwarcia: 7 dni w tygodniu
Pn-Czw od 12:00-23:00
Pt-Sb od 12:00-24:00
Nd od 12:00-22:00

dziś polecamy

„HOVĚZÍ GULÁŠ“

Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings

Menu Warszawa Menu Wrocław

„HOVĚZÍ GULÁŠ“

Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings
49 zł

„SAŁATKA Z MARYNOWANYM BURAKIEM I WĘDZONYM TWAROGIEM”

Sałatka z rukolą, marynowanym burakiem (100g) i wędzonym twarogiem z orzechami włoskimi i sosem z suszonych pomidorów / Mix salad with arugula, marinated beetroot, smoked cottage cheese and nuts with ...
31 zł

„VEPŘOVY ŘÍZEK“

Sznycel schabowy z sałatką ziemniaczaną 200 g  / Pork schnitzel with czech potatoes salad
41 zł

„MEDOVÁ ŽEBÍRKA”

Żeberka w miodzie z pieczywem, ogórkiem i dodatkami 350 g/ Pork  ribs with honey
46 zł

„ČESKA BAŠTA”

Kurczak z warzywami podany w gorącym kociołku z  ziemniakami. Chicken with vegetables served on hot plates with potatoes.
36 zł

„PEČENÁ KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVÝMI NOKY”

Kaczka pieczona podawana z czerwoną kapustą i kluskami ziemniaczanymi 400 g / Roast duck with sauerkraut and potato dumplings.
52 zł

„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”

Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.
42 zł

„VEPŘO KNEDLO ZELO“

Karkówka wieprzowa confit z duszoną kapustą i knedlikiem 150 g / Confit pork with cabbage and bread dumplings.
35 zł

„SMAŽENÝ SÝR“

Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce
33 zł

„PLNĚNĚ BRAMBOROVĚ KNEDLÍKY SE ZELÍM”

Knedliki ziemniaczane faszerowane boczkiem podane z kapustą/ Potato dumplings with bacon and cabbage  
35 zł

„BRAMBOROVÉ NOKY SE ZELENINOU”

Kopytka ziemniaczane (120g) z zielonym groszkiem, papryką i pieczarkami / Potato dumplings with green peas, mushrooms, peppers and red onion
33 zł

„CIBULKOVÁ POLĚVKA S LIŠKAMI”

Zupa cebulowa z kurkami 300 ml /Onion soup with mushrooms
17 zł

„ČESNEČKA“

Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 300 ml / Tradiotional czech soup with potetoes
17 zł

„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“

Marynowany ser camembert na ostro w zalewie podany z piwnym preclem 120 g / Spicy marinated Camembert cheese with pretzel.
33 zł

„PLZEŇSKÁ BULHARKA”

Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic
29 zł

„DESKA PIWOSZA (DLA 2 OSÓB)”

Deska mięs: pieczony boczek, karkówka, pasztet, kiełbasa marynowana, pasta mięsna z dodatkami i preclem/ Composition of meats snack: roasted bacon and pork neck, pate, marinated sausage with spicy onions, meat paste ...
69 zł

„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”

Pieczony boczek i karkówka, podana na zimno z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.
27 zł

„UTOPENCI”

Kiełbasa marynowana z cebulą na ostro 100 g / Pickled sausage with spicy onion
21 zł

„TATARÁK S TOPINKOU”

Tatar ze świeżej wołowiny podany z czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tartar with czech toast
45 zł

“MARLENKA”

Tradycyjne ciasto orzechowe lub kakaowe / Traditional honey cake with nuts or cocoa
17 zł

HLADINKA

W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.
14 zł

ČOCHTAN

Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.
14 zł

TERAZ ČESKÁ

Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla. 
15 zł

ŠNYT

(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.
10 zł

MLÍKO

Jest to piękny okaz prawdziwie kremowej, gęstej piany. Piana składa się z bardzo małych bąbelków, jest pełna piwa i nosi nazwę „mokra”. Piana ma lekko słodki smak, dlatego piwo to jest szczególnie lubiane przez kobiety.
10 zł
godziny otwarcia:
7 dni w tygodniu
Pn-Czw od 12:00-23:00
Pt-Sb od 12:00-24:00
Nd od 12:00-22:00

WARSZAWA

telefon: 602 333 444
email: ceska@ceska.pl
adres: ul. Chmielna 35

WROCŁAW

telefon: 602 222 777
email: wroclaw@ceska.pl
adres: ul. Świdnicka 8a

GALERIA ZDJĘĆ

X Ta strona korzysta z cookies w celu dostosowania wyglądu oraz realizacji usług zgodnie z Polityką Plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.