
„HOVĚZÍ GULÁŠ“
Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings49 zł
„SAŁATKA Z MARYNOWANYM BURAKIEM I WĘDZONYM TWAROGIEM”
Sałatka z rukolą, marynowanym burakiem (100g) i wędzonym twarogiem z orzechami włoskimi i sosem z suszonych pomidorów / Mix salad with arugula, marinated beetroot, smoked cottage cheese and nuts with ...33 zł

„VEPŘOVY ŘÍZEK“
Sznycel schabowy z sałatką ziemniaczaną 200 g / Pork schnitzel with czech potatoes salad41 zł
„MEDOVÁ ŽEBÍRKA”
Żeberka w miodzie z pieczywem, ogórkiem i dodatkami 350 g/ Pork ribs with honey49 zł
„ČESKA BAŠTA”
Kurczak z warzywami podany w gorącym kociołku z ziemniakami. Chicken with vegetables served on hot plates with potatoes.36 zł
„PEČENÁ KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVÝMI NOKY”
Kaczka pieczona podawana z czerwoną kapustą i kluskami ziemniaczanymi 400 g / Roast duck with sauerkraut and potato dumplings.59 zł
„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”
Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.42 zł
„VEPŘO KNEDLO ZELO“
Karkówka wieprzowa confit z duszoną kapustą i knedlikiem 150 g / Confit pork with cabbage and bread dumplings.35 zł
„SMAŽENÝ SÝR“
Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce33 zł
„PLNĚNĚ BRAMBOROVĚ KNEDLÍKY SE ZELÍM”
Knedliki ziemniaczane faszerowane boczkiem podane z kapustą/ Potato dumplings with bacon and cabbage35 zł
„BRAMBOROVÉ NOKY SE ZELENINOU”
Kopytka ziemniaczane (120g) z zielonym groszkiem, papryką i pieczarkami / Potato dumplings with green peas, mushrooms, peppers and red onion33 zł

„ČESNEČKA“
Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 300 ml / Tradiotional czech soup with potetoes17 zł

„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“
Marynowany ser camembert na ostro w zalewie podany z piwnym preclem 120 g / Spicy marinated Camembert cheese with pretzel.33 zł
„PLZEŇSKÁ BULHARKA”
Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic29 zł
„DESKA PIWOSZA (DLA 2 OSÓB)”
Deska mięs: pieczony boczek, karkówka, pasztet, kiełbasa marynowana, pasta mięsna z dodatkami i preclem/ Composition of meats snack: roasted bacon and pork neck, pate, marinated sausage with spicy onions, meat paste ...69 zł
„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”
Pieczony boczek i karkówka, podana na zimno z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.27 zł
„TATARÁK S TOPINKOU”
Tatar ze świeżej wołowiny podany z czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tartar with czech toast47 zł

“MARLENKA”
Tradycyjne ciasto orzechowe lub kakaowe / Traditional honey cake with nuts or cocoa17 zł

HLADINKA
W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.15 zł
ČOCHTAN
Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.15 zł
TERAZ ČESKÁ
Pilsner & Kozel Cerny– (piwo rżnięte :)), dwa rodzaje piwa w jednym kuflu z charakterystycznym podziałem w połowie. Przy piciu dochodzi do wymieszania najlepszych smaków obu piw, przyjemnej goryczki jasnego Pilsnera z karmelową nutą ciemnego Kozla.16 zł
ŠNYT
(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.11 zł