„SAŁATKA Z KURCZAKIEM I PANIEROWANYM SEREM”
Sałatka z grillowanym kurczakiem (120 g), smażony ser, pomidorki,ogórek, papryka, sos miodowo-musztardowy/Salad, mix grilled chicken, fried cheese, tomatoes, cucumber, bell peppers,honey-mustard sauce.37 zł
„PEČENÁ KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM A HOUSKOVÉ KNEDLÍKY”
Kaczka pieczona podawana z czerwoną kapustą i knedlikiem 400 g / Roast duck with sauerkraut and bread dumplings.52 zł
„PLNĚNĚ BRAMBOROVĚ KNEDLÍKY SE ZELÍM”
Knedliki ziemniaczane faszerowane boczkiem podane z kapustą/ Potato dumplings with bacon and cabbage35 zł
„HOVĚZÍ GULÁŠ“
Gulasz wołowy ze świeżą cebulą i knedlikiem 160 g / Beef stew with fresh onion and bread dumplings49 zł
„SMAŽENÝ SÝR“
Smażony ser podany z frytkami i sosem tatarskim 150 g / Fried cheese, chips and Tartar sauce33 zł
„VEPŘOVĚ KOLÍNKO NA ČERNĚM PIVU”
Golonka na czarnym piwie z kapustą, ogórkiem kiszonym, pieczywem i chrzanem / Knuckle in black beer with cabbage, pickled cucumber, braed and horseradish.42 zł
„VEPŘO KNEDLO ZELO“
Karkówka wieprzowa confit z duszoną kapustą i knedlikiem 150 g / Confit pork with cabbage and bread dumplings.35 zł
„MEDOVÁ ŽEBÍRKA”
Żeberka w miodzie z pieczywem, ogórkiem i dodatkami 400 g / Pork ribs with honey49 zł
„ČESKA BAŠTA”
Polędwiczka wieprzowa z warzywami podana w gorącym kociołku z opiekanymi ziemniakami. Tenderloin of pork with vegetables served on hot plates with baked potatoes.44 zł
„VEPŘOVY ŘÍZEK“
Sznycel wieprzowy z sałatką ziemniaczaną 200 g / Pork schnitzel with czech potatoes salad41 zł
„ČESNEČKA“
Tradycyjna czeska zupa czosnkowa z ziemniakami 250 ml / tradiotional czech soup with potetoes17 zł
„TATARÁK S TOPINKOU”
Tatar ze świeżej wołowiny podany z czeskimi grzankami 130 g / Fresh beef tartar with czech toast49 zł
„PEČENÝ BUČEK A KRAKOVIČKA”
Pieczony boczek i karkówka, podana na zimno z pieczywem, ogórkiem kiszonym i dodatkami / Confit bacon and pork with bread, pickled cucumber and sauces.27 zł
„CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY”
Carpaccio z buraka z pieczonym kozim serem, pestkami dyni, rucolą i sosem z suszonych pomidorów 80 g / Beet Carpaccio, baked goat’s cheese, rucola, pumpkin seeds and dreid tomatoes sauce.27 zł
„PLZEŇSKÁ BULHARKA”
Pikantna mięsna pasta z oryginalnymi czeskimi grzankami i czosnkiem 60 g/Spice meat paste with czech toast and garlic29 zł
„NAKLÁDANÝ HERMELÍN“
Marynowany ser camembert na ostro w zalewie podany z piwnym preclem 120 g / Spicy marinated Camembert cheese with pretzel.33 zł
„DESKA PIWOSZA (DLA 2 OSÓB)”
Deska mięs: pieczony boczek, karkówka, pasztet, kiełbasa marynowana, pasta mięsna z dodatkami i preclem/ Composition of meats snack: roasted bacon and pork neck, pate, marinated sausage with spicy onions, meat paste ...69 zł
“MARLENKA”
Tradycyjne ciasto orzechowe lub kakaowe / Traditional honey cake with nuts or cocoa17 zł
ŠNYT
(z niemieckiego Schnitt) esencja prawdziwego piwa. Dawniej barmani i piwowarzy pili Šnyt, aby sprawdzić jakość piwa ze świeżo otwartej beczki lub tanku. O to samo dbamy również w restauracji Česká.12 zł
MLÍKO
Jest to piękny okaz prawdziwie kremowej, gęstej piany. Piana składa się z bardzo małych bąbelków, jest pełna piwa i nosi nazwę „mokra”. Piana ma lekko słodki smak, dlatego piwo to jest szczególnie lubiane przez kobiety.12 zł
ČOCHTAN
Zawiera w sobie najwięcej naturalnego gazu, który ma działanie orzeźwiające, jednak z powodu braku piany gaz jest szybko wytracany, dlatego ten rodzaj piwa należy pić szybko.15 zł
HLADINKA
W ten sposób nalane piwo ma przyjemną i wyraźną nutę. Piana jest delikatna, gęsto kremowa i w trakcie picia maluje specyficzne krążki na kuflu zwane „hladinky”, stąd jego nazwa. Po prostu najlepsze piwo.15 zł